KÖNYVAJÁNLÓ: Dimitry Glukhovsky: Text
2019. április 06. írta: Hegyesi Molnár Éva

KÖNYVAJÁNLÓ: Dimitry Glukhovsky: Text

Ezt a könyvet még a tavalyi év folyamán sikerült elolvasnom a Nincs időm olvasni kihívás keretein belül. A júliusi téma az volt, hogy valami oroszt kellett elolvasni. Vagy orosz író könyvét, vagy olyat, ami Oroszországban játszódik, vagy bármi féle módon kötődik orosz országhoz.

Nekem erre a könyvre esett a választásom, és nagyon nem bántam meg. A tavalyi olvasmányim TOP 3-as listájában tuti, hogy szerepel ez a könyv.

A főszereplőnk Ilja, aki 7 év börtön után szabadul, ahol ártatlanul ült. Nem is tudja megemészteni az évek alatt sem ezt az igazságtalanságot, így szabadulása után amint teheti megkeresi azt a rendőrt aki börtönbe juttatta, hogy bosszút álljon. Eme találkozás révén hozzájut a rendőr százados iPhone-jához. Annak tartalmával ismerkedve fedezi fel Ilja a korrupt rendőrök, és a megváltozott Moszkva világát, és a telefon segítségével a rendőr virtuális életét kezdi élni. Szabadulása napján édesanyja meghal, így pénzt kell kerítenie a temetésre. Ezzel megkezdődik a rendkívül kalandos történet, hogy miket lehet kezdeni egy telefonban talált információ halmazzal, és mekkora is a mobiltelefonunk hatalma? Hisz a kis készülékünk szinte mindent megőriz, a mai több száz gigabájtnyi tárterülettel arra sincs gondunk, hogy bármit törölnünk kelljen, hisz minden ráfér, így szinte az egész életünk felépíthető ezen beszélgetések, képek, videók ismeretében.56314705_422856978475267_5770196722890309632_n.jpg

Műfaját tekintve thriller, és minden oldala maga az izgalom. Letehetetlen és lendületes. Több, a mai világban előforduló problémát feszeget az író, az alá-főlé rendelt viszonytól kezdve a szegénységen át a kiszolgáltatottságig. Nagyon érdekesnek találtam a témát, elgondolkodtató volt és rendkívül jól lett megírva a könyv. A főszereplővel együtt izgultam és aggódtam, valamint a könyv csattanója is pont az i-re. Egyedül a könyv borítója nem nyerte el a tetszésem, ami egy messengeres pár soros beszélgetés, ami számomra kicsit sablonos lett, de ez nem vesz el a könyv értékéből.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, ha egy izgalmas olvasmányra vágyik. Ne ijesszen meg senkit az orosz író, a thriller szó vagy

a 444 oldal.

5/5

A bejegyzés trackback címe:

https://mommyandpici.blog.hu/api/trackback/id/tr9514736673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása