Picim interaktív könyvei
2019. március 07. írta: Hegyesi Molnár Éva

Picim interaktív könyvei

Az első ilyen interaktív könyvet fél éves korában kapta a kislányom. Ez a Húzd és mondd sorozat Háziállatok része volt.

Mivel ebben a könyvben a „könnyebb” állatokkal ismerkedhetnek a gyerekek, mint a tyúk, a tehén, ló és birka, de elrejtve találkozhatunk békával, kutyussal. Ezzel a könyvvel a kicsik az egyes lapokat kihúzva azzal ismerkedhetnek meg, hogy az állatoknak milyenek a kicsinyei, hogyan hívjuk azokat, és az egyes oldalpárokon pár soros versike, leírás található mely segít ezek elsajátításában. Persze ebben a korban még egyedül nem tudják használni a könyvet, de mivel kemény lapos könyvről van szó így nyitogatni/lapozgatni már tudják, és nagy örömet okoz nekik mikor azokat kihúzzuk és újabb képek tárulnak elé.  

A Húzd és mondd sorozat újabb részét egy éves korában adtam oda Eninek a Vízparti mókát. Gondoltam, hogy nagy sikere lesz ennek is, mivel az első könyvből megismerkedett a békával, amit egy évesen már ki is tudott mondani, ennek a könyvnek pedig pont ez van a borítóján. Egyedül még pár hónapig nem tudta kihúzni a lapok rejtett oldalait, de 14 hónaposan már ezzel is simán boldogult. Ebben a könyvben már „bonyolultabb” állatok találhatóak, mint a szöcske, vagy szitakötő. Nem minden nap találkozhat vele a gyermek, illetve kimondani ezeket a szavakat egy kicsivel több, mint egy évesnek nem épp az egyszerű feladatok közé tartozik.

A következő könyvtípus, amivel ezek után megismertettem picikémet az a Scolar kiadó nyitogatós könyvei. A kislányom első szavai közt szerepelt a „tita” szó (ami a cica megfelelője egyelőre számára) ezért nem volt kérdés, hogy a Mit? Miért? Hogyan? sorozat Cicák című könyvét választottam elsőként ebből a széles skálájú szakkönyvsorozatból. Mondanom se kell mekkora volt az öröm. Ebben a könyvben kis ablakokat nyitogathatnak a gyerkőcök, ami már jóval könnyebb a kis újaikkal, mint a húzd és mondd könyvek esetében. (vigyázni is kell, hogy a nagy lendülettel ki ne szakítsák a kis ablakokat) Rövid ismertető szövegek vannak az egyes oldalakon, amit elmesélhetünk Nekik, de ebben a korban még nyilván a képek kötik le őket a legjobban.

   

Mind a három könyvet két éves kortól ajánlják, de úgy gondolom, ha együtt nézegetjük, olvasgatjuk a könyveket akkor már fiatalabb életkorban is hasznára válik a piciknek. RENGETEG új szót, információt, mozdulatot tanulhatnak ezek segítségével, amihez kétség sem fér, hogy mennyire jó hatást gyakorol rájuk.

Úgy érzem a Mit? Miért? Hogyan? Scolar sorozat nagyon sok érdekes témájú könyvet tartogat még számunkra nagyobb korban is, mikor már olyan témákkal szeretném megismertetni Enit mint az évszakok, az időjárás, a betegségek, a napi rutin, óvoda, ünnepek és még sorolhatnám.

A bejegyzés trackback címe:

https://mommyandpici.blog.hu/api/trackback/id/tr414675061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása